Qastronomik turizmin özününAzərbaycanda çox böyük imkanları var. Bizim 4 mindən çox xörəyimiz var. Mən bu gün səhər Hindistandan qayıtmışam. Mən Hindistanın müxtəlif otellərində olmuşam. Bu ölkədə çox böyük sammit keçirilirdi. Hindistanda Azərbaycan mətbəxi barədə mühazirə oxuduq. Azərbaycan mətbəxi filmi göstərildi. Həmçinin tədbirdə yeməklərimiz verildi. Fins.az xəbər verir ki, bu sözləri ölkəmizdə qastronomik turizmin vəziyyəti ilə bağlı açıqlama verən Əməkdar mədəniyyət işçisi , Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin prezidenti Tahir Əmiraslanov bildirib.
Hindistanda tədbirdə cənab səfirlə görüşəndə səfirin yanında bir turizm şirkətinin təmsilçisi var idi. O qeyd etdi ki, hindistanlı turistlər Azərbaycana gələn kimi ancaq öz yeməklərini istəyirlər. Azərbaycan yeməklərini istəmirlər. Bu da dünya turizm təşkilatının açıqladığı göstəriciyə ziddir.
Məlum oldu ki, buna səbəb də həmin ölkə vətəndaşlarının vegetarian olmasıdır. Onlar kababxanaya gedəndə dəli olurlar – deyə Tahir Əmiraslanov bildirdi.
Milli Kulinariya Mərkəzinin prezidentisammit zamanı milli yeməklərimizin nümayiş olunduğunu qeyd etdi. Onun sözlərinə görə, milli yeməklərimizi yeyən hindistanlıların “ürəkləri getdi”hamısı dönə-dönə yeməklərimizin dadına baxırdılar. Biz adi baxdığımız nar-şərabın dadından valeh oldular.Bir-birlərinə göstərərək və bir-birlərini çağıraraq milli yeməklərimizdən həzz alırdılar.
Biz orda şah pilov verdik, ətli və ətsiz fisincan plov verdik. Mütəngə ətli və ətsiz , təqdim etdik.
Azərbaycan və dünya üzrə ən böyük otel bazası www.hotels24.az saytımızda. Əlaqə nömrələrimiz 012 408 88 88; 0556035888